Nem titok, hogy személy szerint egy olyan céggel dolgozom, amelyiknek a ganodermás kávé az egyik fő termékcsoportja. Konkrétan a DXN ez a cég és Kócsó Lászlótól tanultam egy igen egyszerű, nyomulásmentes hálózatépítési módszert. Egyébként ő az, aki „behozta” az európai piacra a céget 10 évvel ezelőtt, remek termékeivel együtt.

Hogy építsünk hálózatot, ha nem vagyunk „olyanok”?

Lássuk mi az az egyszerű módszer, amivel nem kell senkire tukmálni semmit és nem kell nyomulni sem. A dolog nagyon egyszerű. Igyunk kávét. Természetesen DXN-es kávét. Ha nem egyedül vagyunk, amikor kedvenc frissítő italunkat fogyasztjuk, akkor nagyon valószínű, hogy észre fogják venni. És az is nagyon valószínű, hogy lesz hozzánk pár kérdésük. Innentől kezdve csak válaszolnunk kell a kérdésekre. Ugye nem nehéz?

Jó, jó, de azért ennél részletesebb leírásra számítottál, ugye? Hát legyen. Nem tartom titokban! 🙂 Több variációját is leírom a hálózatépítős kávé fogyasztásnak. De előtte két fontos alapszabály:

Stresszmentes hálózatépítés

  1. Ne mondj semmit, ne beszélj az üzleti lehetőségről!
  2. Csak a kérdésekre válaszolj!

1. módszer: Kávé a munkahelyen

Nagyon sok munkahelyen van lehetőség kávé fogyasztására. Sőt, van ahol kimondottan kávé szünet is van, ráadásul még ingyen is fogyaszthatnak a dolgozók. Az én munkahelyemen is ez a helyzet. Mikor pár évvel ezelőtt elkezdtem DXN-es kávékat inni, én is ezt a módszert alkalmaztam.

Mikor mindenki kiment a konyhába szokás szerint, hogy kitöltse magának a céges, ingyenes kávét, én elkészítettem magamnak a saját kis DXN-es kávémat. Egy szó nélkül. Első alkalommal talán észre sem vették. Aztán egy kolléga megkérdezte, hogy én mit iszom. Csak a kérdésre válaszoltam. Se többet, se kevesebbet. Megmondtam, hogy én kipróbálok most egy gombás kávét. A srácnak egyből felcsillant a szeme. Na, nem azért, mert azt hitte a gomba miatt, hogy ez valami „vicces” kávé lesz, hanem mint kiderül, ő korábbban ivott már ganodermás kávét régebben és nagyon bejött neki.

Meg is kérdezte, hogy ez is ganodremás? Szintén csak a kérdésre választoltam, hogy igen. Erre megint ő kérdezett. Hol vettem? Megint csak egy válasz jött részemről, hogy az interneten. A következő kérdése pedig már egy konkrét rendelési igény volt. Azt kérdezte, hogy legközelebb neki is rendelnék-e egyet?

Ennyi! Csak a kérdésekre válaszoltam és kett is egy rendelés belőle anélkül, hogy én próbáltam volna erre terelni a beszélgetést. Tulajdonképpen ez a lényeg a sikeres hálózatépítésnél. Adjuk meg a kellő információt az érdeklődőknek és ők majd döntenek. Szintén Kócsó László mondta azt is, hogy mi nem egy nyomulós értékesítő bizniszben vagyunk, hanem információ átadós üzletben. 🙂

Egyébként ez a kolléga miután a következő rendeléssel az ő kávéja is megérkezett, okozott még egy meglepetést. A rákövetkező hónapban ugyanis már 5 doboz kávét kért. 🙂

DXN kávé a munkahelyen

2. Módszer: Kávé otthon, vagy vendégségben

A legtöbb ember szívesen lát vendégül másokat otthonában, vagy éppen egy hétvégi családi ebédnél jön össze ismerőseivel, családjával. Az ilyen összejöveteleken szinte mindig elhangzik egy idő után, hogy ki kér kávét?

Ha te vagy a házigazda, akkor kínáld meg vendégeidet egy szokásos, hagyományos kávéval, de saját magadnak csak a forróvizes csészét tedd oda és kezd elkészíteni a DXN-es kávédat. Ne feledd az 1. szabályt. Ne mondj semmit! Tuti, hogy megkérdezik, hogy te miért másik kávét iszol? Ilenkor csak a kérdésre válaszolj és nem prezentációs üzemmódban, hogy milyen szuper egészséges a ganoderma és mennyi mindenre tud pozitív hatással lenni. Nem. Csak annyit mondj, ami igaz és a személyes okodat. Például azért iszom ezt a kávét, mert ettől nem ég a gyomrom. Úgyis jön a következő kérdés, hogy milyen kávé az és miért nem ég a gyomrod tőle. Erre természetesen meg tudod mondani, hogy egy gyógynövényes kávé, ami nem csinál annyi savat, mint a hagyományos kávék. Ennyi. Ez a beszélgetés is szépen el tud menni abba az irányba, hogy ki szeretnék próbálni.

Itt jön egy másik lényeges pont. Nem szabad belemenni abba, hogy adsz nekik egy tasakkal. Egy tasak kávéra maximum azt fogják mondani, hogy tényleg finom. De a hatását nem fogják megtapasztalni. Erre Kócsó László azt tanítja, hogy egy egész zacskóval, vagy dobozzal adjunk nekik. Egy feltétellel. Csak ezt a kávét igyák, amíg el nem fogy. Ne keverjék másikkal. Így megtapasztalják a ganoderma hatását és előnyeit és ezek után nagy esély van arra, hogy ők is törzsvásárlók legyenek.

Ez két egyszerű módszer volt a barátságos és nyomulásmentes hálózatépítésre. Szerintem abszolút vállalható. Mennyire működik? Csak annyit mondok, hogy a 13 fős munkahelyemen már 4 fő vásárol saját magának, egy pedig az édesanyjának, akinek a sima kávé túl savas volt már. Egy pedig a lányának. Ehhez elég volt csak az 1. módszer. Nem promóztam, nem bemutatóztam, csak válaszoltam a kérdésekre.

Ganodermás kávé

3. Módszer: Lehet ezt online is?

A fenti Kócsó László féle egy dobozos módszert kipróbáltam már online is. Igaz, így szerinem kisebb a hatékonyság, hiszen munkatársak, rokonok már régóta ismernek minket és megbíznak bennünk. De én kíváncsi voltam, hogy online, ismeretlenekkel hogyan működik. A nemtitok.hu oldaon feliratkozók között időről-időre felteszem a kérdést, hogy szeretné-e valaki kipróbálni a DXN-es kávét, mert azok között kisorsolok egy szerencsést és ajándékba elküldök egyet. Amit eddig tapasztaltam, hogy mindenkinek ízlett. Ami pedig hálózatépítés szempontjából lényeges, hogy 50%-os sikerrel törzsvásárló is lesz a kóstolóból.

Legutóbb Sándor nevű olvasómat kérdeztem, hogy elfogyott-e már az ajándék kávé, amit köldtem. Ezt válaszolta:

Igen, elfogyott. Sajnos. Ízlett nekem is a páromnak is. Valamikor régen
ittam ezt a ganoderma gombás kávét, csak a másik cégtől. Azt hiszem ez sem
maradt el tőle sem ízben, sem hatásban. Energikusabbnak éreztem magam.
Mégegyszer köszönöm!

Sándor

Sándorból egyébként törzsvásárló lett. Az ajndék kávék érdekes történeteket generálnak. Volt már, hogy Máltára küldtem ilyen ajándék doboz kávét, mert a hölgy, aki kapta, onnan iratkozott fel. Hát az internet az már csak ilyen internacionális dolog. 🙂 De a DXN oda is elvitte neki. Ő például kakaós kávét kapott.

Te nem akarod kipróbálni? Keress meg és beszéljünk róla!
Milyen kávét szeretsz? Feketét? Tejporosat? Cukormenteset?
Én 3 az 1-ben típust iszom, de legfőképp azt szeretem, hogy pénzt is lehet vele keresni úgy, hogy mindenki jól jár! 🙂
Elérhetőségeimhez kattints ide!

De megkereshetsz Facebook-on is a lenti bejegyzésen keresztül:

❓⁉️ Hogy építsünk hálózatot, ha nem vagyunk "olyanok"?Lássuk mi az az egyszerű módszer, amivel nem kell senkire…

Közzétette: NemTitok.hu – Miskolci József – 2019. szeptember 20., péntek