13 ok, amiért jó üzlet a network marketing

13 ok, amiért megéri hálózatot építeni

A hálózatépítésnek sok előnye van. Ott van benne egy laza, hobbi szerű plusz jövedelem és egy nagyon komoly, akár nemzetközi üzleti lehetőség is. Mint minden vállalkozásnak, ennek is vannak előnyei és hátrányai. Viszont a hátrányok egy más típusú vállalkozáshoz képest nevetségesek.

Mire is gondolok? Egyszerű. Mivel egy jó MLM cégnél nem lehet pénzt veszíteni, de pénzt is csak akkor lehet vele keresni, ha eredményesen dolgozik az ember. És mivel ebben az üzletben nincs főnöke az embernek, ezért csak a saját akaraterejétől és elhivatottságától függ az eredményesség.

A hátrányokat ezzel le is tudtuk. De most nézzük meg azt is, hogy miért érdemes hálózatépítéssel foglalkozni!

1. Nem szükséges kezdőtőke

Bár  vannak olyan MLM cégek ahol meg kell venni egy induló csomagot, hogy üzletépítő lehessen az új tag, én úgy gondolom, hogy ez nem korrekt. Lehet, hogy nem illegális, de honnan tudná eldönteni egy új érdeklődő, hogy egyáltalán tetszik-e neki ez az egész üzleti lehetőség?

Szerencsére azonban könnyen találni olyan cégeket is, ahol nincsenek ilyen elvárások és teljesen ingyenesen is be lehet regisztrálni akárcsak egy egyszerű vásárlóként is, hogy kipróbáljon egy-két terméket. Aztán ha elégedett vele, akkor mindenféle kötelezettség nélkül elindíthatja a saját üzletét is.

Szóval egy korrekt cégnél a hálózatépítői vállalkozás nem igényel kezdőtőkét sem és az üzlet működtetésének sincs semmilyen további költsége.

2. Magánszemélyként is kipróbálható

Lehet, hogy valaki már rögtön tudja, hogy sikeres vállalkozást fog felépíteni a frissen kiválasztott network marketinges céggel, de a legtöbb ember azért jobban örülne, ha előbb ki tudná magát próbálni kockázatok nélkül.

Szerencsére ezen nem kell aggódni, mert egyszerű magánszemélyként is el lehet kezdeni a tevékenységet, anélkül, hogy hivatalosan is egyéni vállalkozóvá kéne válnia.

Nyugodtan el lehet kezdeni a munkát és csak akkor kell bejelenteni a vállalkozást, ha már egyértelműen látszik, hogy ebből rendszeres, kivehető jövedelmed van.

További jó hír, hogy akár másodállásban is tudod hivatalosan üzni ezt a munkát. Erre is és a későbbi főállású  válllakozásodra is vannak kedvező adózási formák, hogy mindig a legoptimálisabban tudd működtetni a vállalkozásod.

3. Online is végezhető

Az MLM őskorában nem voltak olyan online értékesítési csatornák, mint manapság. Ha valaki forgalmat akart a hálózatában, akkor személyesen kellett átadnia az információt. Ehhez bizony meg kellett keresni az embereket. Telefonon, személyesen, vagy épp termékbemutató rendezvényeken volt erre lehetőség.

Manapság az internet segítségével szerencsére már sokkal hatékonyabban el lehet érni az embereket. Természetesen senki nem tiltja, hogy a személyes varázsodat kihasználva vedd fel a kapcsolatot az emberekkel és nyugodtan kommunikálj velük személyesen négyszemközt, ha olyan a személyiséged, hogy szívesen teszed ezt. De ha visszahúzódó típus vagy, akinek nehezen megy a személyes kommunikáció, akkor is remek megoldások vannak már. Otthonról, akár egy laptopon keresztül át lehet adni az online érdeklődőknek a szükséges információt és ők keresnek meg téged, anélkül, hogy neked kéne bárkit hívogatni, vagy az üzleti lehetőségeddel zaklatni.

4. Kockázatmentes

A korrekt MLM cégeknél nincs belépési díj, nincs regisztrációs díj és nincs kötelező vásárlási előírás. Ebből kifolyólag nem lehet pénzt veszíteni még akkor sem, ha később úgy gondolja valaki, hogy mégsem neki való ez a lehetőség.

Fontos, hogy ez csak tisztességes, valódi MLM cégeknél van így, ahol valóban termékekek értékesítése a cél. Ha egy ilyen cég partnereként vág bele valaki a hálózatépítésbe, akkor nem tud pénzt veszíteni, így nincs kockázat!

5. Hatástöbbszörözés! Ne többet dolgozz, hanem okosan!

A network marketing lényege, hogy egy törzsvásárlói csoportot létrehozva, nem csak a saját munkád után kapsz majd jutalékot, hanem az egész hálózatod forgalma után. Tehát ha megtanítod másoknak a hálózatépítés nem túl bonyolult lépéseit, akkor egy egész csapat munkájának gyümölcsét fogjátok együtt élvezni.

A te időd korlátos. Csak 24 órád van egy nap. Ha akarnál sem tudnál többet dolgozni. De a csapatmunka ereje összeadódik. A csapatod és törzsvásárlói hálózatod pedig korlátlan méretűre növelheted. Így folyamatosan növekedő bevételed lehet akár ugyanannyi, sőt akár egyre kevesebb munkával. Ez a hatástöbbszörözés nagy előnye.

Pénz

6. Globális üzleti lehetőség

Manapság egy komoly MLM cég partnereként az egész világon lehet folytatni az üzleti tevékenységet. Ezt kétféle módon kell érteni. Egyrészről a munkavégzés helye nem korlátozott fizikailag, másrészről a piac, ahol a tevékenységet végezzük, szintén globális. Ez azért van így, mert a network marketing minden mozzanata végezhető online.

Így akár egy külföldi út során is lehet magyar érdeklődőkkel kapcsolatba lépni, de Magyarországról is lehet akár Nigériában üzletet építeni.

Egy laptop és internet segítségével felépíthető egy nemzetközi vállalkozás.

7. A bevételnek nincs felső korlátja

A 5. pontban leírt okokból a bevételünket nem csak a saját befektetett munkaidőnk határozza meg, hanem egy egész fogyasztói hálózat forgalma. A hálózat mérete nincs maximalizálva, ezért a bevételeknek sincs felső korlátja. 

8. Főnök nélkül. Rugalmas munkahely és munkaidő

A network marketing vállalkozás nem igényel irodát, vagy üzlethelyiséget. Akár az otthonodból is végezheted a saját konyhádból, nappalidból, vagy egy nyugodt kis sarokból. De mivel online működik a dolog, így akár egész más helyszínt is választhatsz, ami neked szimpatikus.

Ez egy óriási előny, de további nagy pozitívum, hogy munkaidő sincs meghatározva. Mindenki maga osztja be, hogy mikor van ideje, hogy a hálózatépítéssel foglalkozzon. Teljesen mindegy, hogy hétköznap, vagy hétvégén van időd. Akár lehetsz éjjeli bagoly is, mert online éjjel is dolgozhatsz. Persze ilyenkor ne hivogass senkit, de üzeneteket és információt ilyenkor is küldhetsz. Kipróbálhatod, hogy te mikor vagy hatékony és te szabhatod meg, hogy mikor dolgozol.

Dönthetsz úgy, hogy az elején rengeteg időt belefektetsz és minde szabad perced erre fordítod, hogy felépíts egy csapatot, hogy utána már laza, heti pár óra munkabeosztással is folyamatosan növelni tudd a bevételed.

Ez egy olyan lehetőség, ahol főnök nélkül, saját sebességeddel, a saját időbeosztásoddal és a te saját értékrendszereddel, a mai kor technikai lehetőségeit kihasználva, akár otthonról is dolgozhatsz.

9. Elismerés, jutalmak

Sajnos a legöbb munkahelyen az alkalmazottak nem részesülnek megfelelő elismerésben a lelkiismeretesen elvégzett munkájukért. Még akár az is lehet, hogy nagyon jól megfizetik őket, de sok embernek a pénzen kívűl az is nagyon fontos, hogy elismerjék a munkáját. Hogy érezze mennyire fontos, amit csinál.

Az MLM cégek tudják nagyon jól, hogy attól sikeres a cég, hogy a partnereik jól és lelkesen végzik a munkájukat. Ezért pedig sok más cég vállalati kultúrájától eltérően külön elismerésekben részesíti a sikeres munkatársakat. Rendszerint nagy rendezvényeken köszönik meg a befektett munkájukat, ahol a cég mellett a csapat is meg tudja ünnepelni a munkatárssak sikerét.

Természetesen anyagi elismerés is jár a sikeres munkatársaknak, különböző jutalmak formájában.

De a legnagyobb elismerést nem cégek fogják adni, hanem azok az emberek, akiknek az általad javasolt termékek hatására javult az életminősége. Vagy éppen azoktól, akiknek megmutatod te is az üzleti lehetőséget, segíted őket a tudásoddal, tapasztalatoddal és ezáltal elérnek egy olyan üzleti szintre, hogy már passzív jövedelmük van belőle.
Tőlük fogod kapni a legtöbb elismerést.

elismerés

10. Folyamatos támogatás, mentorálás

A network marketing vállalkozást soha nem egyedül építik fel. Folyamatos segítséget és támogatást kap minden új vállalkozó kedvű érdeklődő. Tulajdonképpen egy mentorálási folyamaton keresztül tanulhatja meg ennek a vállakozási módnak a csínját bínját mindenki. Itt soha nem vagy egyedül, mert mindig van tapasztaltabb, nagyobb tudással rendelkező munkatárs, aki segít abban, hogy sikeres legyél.

A hálózatépítés alapja az, hogy akkor működik a legjobban mindenkinek, ha mindenki sikeres benne. Ez egy közös érdek, ami miatt közös a cél is. Legyen mindenki sikeres, Ehhez minden tudást megosztanak a tapasztalt, nagyobb tudású tagok az új csatlakozókkal.

11. Világkörüli utazások

Az MLM cégek szinte kivétel nélkül alkalmazzák azt a motiváló eszközt, hogy a sikeres munkatársakat évente elviszik magukkal egy jutalom utazásra. Ezek népszerű általában egzotikus külföldi célpontok szoktak lenni, ahol ingyenes ellátással, akár családosan is részt tudnak venni azok a tagok, akik egy bizonyos forgalmat tudtak generálni a hálózatukban.

Gyakran az ilyen nyaralások alkalmával nemzetközi vezetői konferencián is részt vehetnek, ahol tovább fejleszthetik tudásukat.

Jutalom út

12. Új kapcsolatok, barátságok

Alapvetően pozitív gondolkodású, életvidám emberek szoktak hálózatépítőként dolgozni és a magukhoz hasonló társaikat keresik és vonzzák. Ez a fajta vállalkozói közösség olyan személyekből áll, akik a megoldásokat keresik és nem a próblémákon szomorkodnak.

Nyitott gondolkodású, fejlődni akaró embrek ismerkednek össze és építik jó hangulatban a jövőjüket. Ezáltal nagyon könnyen kerülnek egy hullámhosszra, ami nem csak egyszerű munkakapcsolatokat hoz létre, hanem sokszor életre szóló barátságokat is.

Azt is szokták viccesen terjeszteni magukról a hálózatépítők, hogy ők tulajdonképpen fizetett barátkozók.

13. Személyes fejlődés

A hálózatépítés egy folyamatos fejlődést generál azoknál, akik belevágnak és komolyan is gondolják. A sikerhez ugyanis biztos lesznek olyan területek, ahol új ismeretekre kell szert tenni. Legyen ez kommunikáció, vagy például az online jelenlét tudatos használata. Egy idő után viszont az ember saját maga motivációja lesz hiszen látja az eredményét a tanulásnak és mindig tovább lehet fejleszteni a kézségeinket.

Ki tudja, lehet, hogy honlapot szeretnél készíteni egy idő után, vagy blogot indítani. Esetleg az offline világban szeretnél hatékonyságot növelő technikákat elsajátítani?

Minden tudás, amit hálózatépítőként tanulhat az ember, azt az élet egyéb területein is hasznosítani tudja. Így egyre értékesebb emberré válhat.

Online vállalkozás pofon egyszerűen

Építs fel te is egy saját vállalkozást, kockázatok nélkül! Kérd te is a részleteke, hogy hogyan tudod te is megcsinálni!