A címben szereplő kérdés, igazából egy költői kérdés. Igen, a legtöbb ember utálja az MLM-et. Ez tény.  A legtöbb MLM-es pedig imádja az MLM-et. Ez is tény. Látszólag ez a két tényszerű állítás elég ellentmondásos. Pedig inkább logikus, csak ismerni kell hozzá pár további tényt és akkor objektíven megvizsgálva már inkább azt mondhatjuk, hogy nem ellentmondásra bukkantunk, hanem teljesen egyértelmű dologra.

MLM – A nagy leleplezés

Szerintem nem árulok el nagy titkot azzal, ha azt mondom, hogy nagyon sokan gondolják azt az MLM-ről, hogy „Isten ments! Csak azt ne!”. Van egy pár oka ennek. Sokan úgy tudják, hogy

 • embereket kell beszervezninyomulás
 • házalni kell
 • ügynökösködni kell
 • nyomulni kell
 • az ismerősök ezért megutálják az MLM-eseket
 • barátságok mennek tönkre
 • sok pénz kell hozzá, mert nagy induló csomagokat kell venni
 • csak az elején érdemes csatlakozni, mert később már nincs benne nagy pénz, mert csak a korábban csatlakozottak kapják az utánuk belépők munkájából a sok pénzt
 • bemutatókat kell tartani
 • drágák a termékek, mert abból vannak a nagy jutalékok kifizetve
 • kötelező minden hónapban egy csómó terméket vásárolni, különben bukta az egész befektetett munka
 • stb.

Még biztos rengeteg ilyen okot lehet felsorolni. Nekem most hirtelen ezek ugrottak be. Ismerős valamelyik? Elárulom, hogy ezek közül bizony sajnos valamelyik igaz is. De az is igaz, hogy a legtöbb, az félreértés, információhiány, vagy szándékos megtévesztés okozta csalódások miatt kialakult tévhit.

Pár okot leírnék, hogy vajon miért alakultak ki a tévhitek és mi az, ami viszont tény. Tulajdonképpen szinte minden tévhit arra vezethető vissza, hogy a korábban valamilyen MLM céghez csatlakozott emberek nagyon nagy százaléka csalódik a rendszerben. A csalódás abból ered, hogy nekik nem sikerül az az álom munka, amit mondjuk egy bemutatón, vagy az adott cég tájékoztató videójában felvázolnak neki. Valahogy nem mégsem tud dollár milliókat keresni, amivel aztán anyagilag független és szabad emberként vitorlázhat a jachtjával, miután kiszált a Ferrarijából. Pedig az is lehet, hogy a legnagyobb induló csomagot vette meg, hiszen neki azt javasolták, hogy azzal kapcsolhat igazán turbó fokozatra. Még köcsön is kért rá, hiszen meggyőzték, hogy akár egy hónap alatt megduplázhatja a befektetett összeget.

Azt hiszem innentől kezdve érthető a csalódás, hiszen egyértelmű, hogy egy átlag ember, aki előtte nem foglalkozott értékesítéssel, annak ezek a célok nem elérhetőek egy csettintésre!

De vajon mi a fő oka annak, hogy sok kezdő nem lesz sikeres?

A következő gondolatok nem tények lesznek, hanem csak ahogy én látom a dolgokat. Nem biztos, hogy igazam van 🙂 , de a legfőbb probléma onnan ered, hogy sok MLM-es cég terméke drágább, mint az átlag bolti termék. Persze értem és tudom is, hogy sokszor (és jó esetben) valóban jóval jobb minőségű egy termék MLM-es változata, mint a bolti. DE! Ha ez tényleg így van, akkor is megnehezíti egy átlag ember számára annak népszerűsítését az ismerősei, vagy az érdeklődői körében, hiszen napi szinten kell azzal a kifogással kűzdenie, hogy „Ez drága'”. Hiába próbálja bizonygatni, hogy nem az, ha mások csak azt látják, hogy kétszer annyiba kerül, mint egy áruházban kapható verzió. Hiába „szerelmes” a cég csodálatos termékébe a kezdő MLM-es, mégsem tudja átadni az ő kezdeti lendületét másnak. Hiába mondja, hogy akár pénzt is kereshetnek vele, vagy jutalomautót kaphat, ha ügyes. Egyszerűen gyűlnek a „NEM”-ek! Nem. Nem. Drága. Kösz nem érdekel. Én nem vagyok olyan. Ez piramis. Stb…..

 

Na, ez veszi el a kedvét sok-sok embernek az MLM-től. És tudod mit? Meg is értem. Sajnos azt tapasztalom, hogy ma az interneten kínált pénzkeresős, otthoni munkás ajánlatok legalább 95-98%-a olyan lehetőség, amire a fent leírtak igazak is. Kb 95% tényleg piramis/pilóta játék. A maradék valódi és legális MLM cég, akiknek tényleg jók a termékeik, vagy szolgáltatásaik, azok szenvednek emiatt a 95% miatt, mert tévesen összemossák őket velük! De ennél a maradék 5%-nál is sajnos szerintem legalább 3%-nak valóban túl van árazva a terméke, vagy szolgáltatása olyan szinten, hogy ha nem lenne hozzá egy pénzkereseti lehetőség csomagolva, akkor senki nem vásárolna tőlük. Tudom, ez merész kijelentés, de nagyjából igaz lehet. Nem biztos, de esélyes. 🙂

2%

Nos tehát, maradt kb. 2% tisztességes, legális, valódi piaci áron forgalmazó MLM cég. 2%! Hát nem csoda, ha sokan csalódottak, ha MLM-ről van szó. Én megértem. Ami viszont jó hír, hogy az MLM-ek által „ígért” szabad élet és anyagi függetlenség tényleg elérhető. Tudom, mert láttam! Saját szememmel. Személyesen ismerek olyan embereket, családokat, akik meg tudták csinálni. Szerintem a sikerük egyik legfontosabb alapja ez a bizonyos 2%. Ők olyan céget kerestek, vagy találtak, amelyik benne van ebben a 2%-ban.

Ahogy a honlapom címe is, nem titok, hogy én is rátaláltam egy ilyen cégre. Nem fogom most agyon dicsérni, mert nem akarom. Igazából nem is szoktam, mert általában elegendőek a tények és a tapasztalatok, amiket megéltünk már vele kapcsolatban. Két dolgot mondanék csak el.

 1. Az egyik, hogy a termékek ára abszolút versenyképes a piaci árakkal. Nem drágább, mint a hasonló kategóriájú, áruházak polcain kapható termékeknél. Tehát legfőbb probléma kilőve! 🙂
 2. A bevezetőben felsorolt rossz, MLM-től elriasztó dolgokat (beszervezés, házalás, nyomulás, … stb.) egy jó módszerrel nagyon jól meg lehet szüntetni. Tehát a csalódás generáló tényezőket ki lehet iktatni.

otthoni munka

Hogy miért gondolom és mondom ezt? Mert látom, hogy működik. Nem másoktól hallom, hogy valaki ismer olyat, akinek egy ismerősének állítólag sikerült, hanem személyesen ismerem azokat az embereket, akik buszsofőrből, ápolónőből lettek olyan vállalkozók, akik nem függenek már a volt munkahelyeik fizetésétől, hiszen annál már sokkal többet keresnek. És nem csak őket ismerem, hanem számos másik családot is. Látom hogy nem kellett évtizedekig robotolniuk nyugdíjig. Pedig ha úgy vesszük már nyugdíjasok, de nem az életkoruk miatt, hanem mert már nem kell munkába járniuk az MLM vállalkozásuk által létrehozott passzív jövedelmük okán.

Az én sztorim még nem olyan izgalmas, mint az övék, de már elkezdődött. 🙂

A Te sztorid hol tart? Akarod hogy elkezdjük?

Ha igen, akkor gyere és kattints ide!