Egy jó ideje nagyon felkapott téma az év tervezés. Különösen decemberben és januárban. Én is foglalkoztam magamban a témával már decemberben, hiszen ez nem csak egy értelmetlenül felkapott „őrület”. De csak most januárban állok neki, mert az év vége a „full” pihenés jegyében telt. 🙂 Most viszont csapjunk bele!

Ingyenes célkitűző és évtervező webinár

Aki nem akar lacafacázni, az kattintson erre a webináros képre! Ha még nem tudod miről van szó, olvass tovább!

Ingyenes célkitűző és évtervező webinár

Kell egy naptár

Az év tervezésének szerintem is van értelme, nem csak a nálam okosabb és tapasztaltabb üzletembereknek és vállalkozóknak. 🙂 2019-ben és 2020-ban is kimondottan ilyen tervezős határidőnaplót vettem ehhez. Idén úgy adódott, hogy családon beül véletlenül eggyel több „sima” határidőnapló lett vásárolva. Így most kihagyom a 2021-es Üzleti motivációs fókusz naptárat, amit korábban, az elmúlt két évben használtam. Amúgy ez egy speciálisan tervezésre kitalált naptár, napi, heti, havi és negyedéves célokkal, kiértékelésekkel. Bevállalható kihívásokkal és minden hónapra egy-egy videó tréninggel. Szóval, aki tudatosan akarja az évét vezetni, annak ez egy jó kis eszköz.

Év tervezés - Üzleti motivációs fókusz naptár

Hogyan kell tervezni?

Ha azt már tudjuk, hogy meg akarjuk tervezni az évünket, különben csak úgy kicsúszik a kezünk közül az irányítás és nem akarjuk, hogy pikk-pakk májusban azon kapjuk magunkat, hogy elment az évünk elég nagy része, akkor jön a kérdés, hogy hogyan is tervezzünk?

Egy jó tervezős naptár, mint amit az előző fejezetben ajánlottam, az csak az eszköz. Bele lehet írni a célokat, amiket el akarunk érni napi, heti, vagy akár éves szinten, de milyen célokat írjunk bele?

Célok

Vannak akik konkrétan tudják a céljaikat, amiket el akarnak érni. Ez nagyon jó dolog, de még közülük sem tudják okosan kitűzni maguk elé őket. Túl nagy célokat akarnak túl rövid időn belül. Esetleg pont fordítva. Vannak céljaik, de „majd egyszer” meg lesznek csinálva majd a jövő hónapban. Pedig, ha konkrétan kitűznék a jövő keddre, hogy addig befejezik, már nem is kéne tovább halogatni és mindig odább tologatni.

Van aki azt modta egyszer, hogy sok ember nagyon rosszul méri fel az elérhető célokat. Túl becsülik a rövidtávú képességeiket és alulbecsülik azt, amit hosszú távon el tudnának érni.

Szóval a célokat okosan kell meghatározni. Megvan ennek is a technikája. Nagy célok több kis célra bontása, megfelelő határidőket meghatározva….stb.

Ebben a témában nekem nagyon tetszett Keith Ellis könyve, a Csodalámpa. Élvezetes stílusban, nagyon hatékony módszert mutat benne az író.

Év tervezés: Keith Ellis - Csodalámpa

Jó cél, rossz cél? Van egyáltalán célod?

Lehet olyan célod, amit nem sikerül elérned és emiatt rossz lesz a kedved és lelkiismereted. Pedig az elején még nagy lelkesedéssel és motivációval kezdtél bele az elérésébe. Nagyon jó célnak tűnt az elején, aztán valahogy egyre nyomasztóbb lett, ahogy távolodott a megvalósítás valószínűsége a közeledő határidő miatt.

Lehet, hogy a célod jó volt, csak rosszul volt megtervezve az út a végéig. Ne aggódj, nincs veled semmi baj! Ez teljesen hétköznapi dolog. Sajnos az iskolában nem tanítanak ilyet (és még sok más nagyon fontos dolgot 🙁 ). Pedig a legtöbb embernek ezt is tanulnia kell. A jó hír, hogy nem bonyolult és könnyen elsajátítható.

Sőt, az is előfordulhat, hogy nem is tudod mi lenne a te célod, ami elég motiváló lenne. Semmi gond! Ez is megoldható.

Ingyenes célkitűzési rendszer

Korábban többször is írtam Szendrei Ádámról és tevékenységéről. Fiatalon „nyugdíjba” tudta magát küldeni. Semmi ördöngősséget nem csinált, csak mindig meg is csinálta azokat a dolgokat, amiket a személyiségfejlesztő könyvekben olvasott, vagy sikeres emberek oktató anyagaiban látott, hallott. Ennyi. Nem nagy dolog, mégis az emberek 95%-a egyszerűen akkor sem mozdul meg, amikor megmutatják neki, hogy mit kéne csinálnia a változáshoz, amire vágyik. Csak az sokszor nem kényelmes, ezért maradnak ott ahol vannak.

Ádám nem volt kényelmes és lusta. Megérte neki? Persze. Most már ő adja tovább a tudást, amit rengeteg könyvből megtanult. Azt gondolom, hogy számomra teljesen hiteles az ő tevékenysége, ezért mindig figyelem, ha valamit megoszt.

Mostani akciója az, hogy megtanítja az érdeklődőknek azt a célkitűzési rendszert, ami hatékonyabb a hagyományos módszereknél. Mindezt egy ingyenes webináriumon.

Célkitűző Webinár

Ádám 2021.01.06-án tart egy ingyenes webinárt, amiben segít SZIVBŐL JÖVŐ célokat felállítani és létrehozni a cselekvési terved.
Olyan újfajta célkitűzési rendszert fog bemutatni, mely kutatások szerint hatékonyabb, mint a hagyományosan használt módszerek!
(Nem a szokásos SMART célokról lesz szó, ez valami teljesen más…)

Izgalmasan hangzik, ugye? Készen állsz az év tervezésre?

Akkor mindenképpen regisztrálj ide kattintva, mert a webináron a részvétel INGYENES, viszont regisztrációhoz kötött.

Felejtsd el az újévi fogadalmakat, és inkább célozz, tervezz, és legyél büszke magadra 2021-ben is.