Amikor először kerültem komolyabban internet közelbe a 2000-es évek elején, szinte azonnal megfordult a fejemben, hogy milyen jó lenne valahogy pénzt keresni a segítségével. Kapásból jöttek az ötletek, mit írjak be a keresőbe, hogy internetes munkát találjak: „pénzkeresés az interneten”, „távmunka”, „internetes pénzkeresés”, stb.

Szerinted voltak találatok? Igen. Volt. Sok! Az akkori találatok számához képest a mostaniak extrém módon megsokszorozódtak. Eszméletlen sok ajánlat ömlik az ember nyakába, ha ma beírja ezeket a keresőbe. Nem is csoda. Az azóta eltelt 16-17 év alatt egyre többen fértek hozzá a világhálóhoz Magyarországon és egyre többen gondolkodtak ugyanúgy, mint én akkor. Lehetőség után kutat szinte mindenki, hogy valahogy jobbá tegye az életét.

Internetes pénzkeresés

Bevallom én nagyon sok mindent kipróbáltam a kezdetektől. Lelkes amatőrként belevágtam szinte minden hihetőnek tűnő ígéretbe és bizony végigmentem a pénzkeresés „ranglétráján”. 🙂

Kattintgattam hirdetésekre, amiket bizonyos ideig kellett nézni és akkor jóváírták a centeket. Persze kiderült, hogy azok nem valódi centek, hanem olyan „kreditek”, amiket ugyanazon az oldalon használhatok fel, mint kupon, hogy én is hirdethessek. Igaz, ezen pénzt nem veszítettem, de időt azt igen. Azon idő alatt sokkal hasznosabb dolgokat is csinálhattam volna. Dehát még újonc voltam ezen a területen. Elhittem, amit azok mondtak, akik nekem megmutatták. Persze nem tudtam, hogy ők is ugyanolyan amatőrök voltak és nekik is úgy mutatta valaki, akinek ők is elhitték és ez így gyűrűzött felfelé.

Azóta megtanultam, hogy nincs olyan, hogy hirdetés nézésért valaki igazi pénzt fizetne. Ha logikusan végiggondoljuk, magunk is beláthatjuk, hogy ez egy életképtelen üzleti modell. Ennek később voltak már amolyan videónézős változatai is, amik ugyanezt a sémát lovagolták meg, de hasonlóan nulla produktivitással, nulla kifizetéssel. Ebben már nem is vettem részt a korábbi tapasztalataimból kiindulva.

Mi az, amivel biztos nem lehet valódi pénzt keresni?

Ha egy lehetőség azt hangoztatja, hogy nem kell semmit eladni, nem kell senkit beszervezni, nem kell semmit csinálni, csak…. és itt mondjuk hirdetések nézegetését, olvasását, kódok beírását kell cserébe végezni, akkor felejtsd el! Ezért még senki nem kapott bankszámlára pénzt.

Ha most induló új cégként hirdetik magukat, akik ingyen adják az első részvényeiket, amik majd egyszer, az előregisztrációs szakasz lezárása után ennyit, meg annyit fognak érni, csak ajánld tovább az ismerőseidnek, akkor gyanakodhatsz, hogy ez csak e-mail adatbázis gyűjtéséről szól. Egy fillért nem fogsz kapni, nyugodj bele!

Ha olyan szuper befektetési ajánlatot kapsz, ahol naponta, vagy hetente számolnak kamatot, ráadásul irreálisan magas mértékben, akkor nehogy beutalj egy fillért is nekik. Tudomásul kell venni, hogy nincs olyan működő üzlet, ahol naponta akár 1%-ot fizetnek. Ezek piramis játékok. Lehet, hogy el tudnak lavírozni, akár 1-2 évig is, de az már csoda lenne. Az elején fizetnek, hogy emelj a betéteden és ne is akard kivenni a nagyszerű üzlet reményében, hogy egy-két év múlva milliomosan szállj ki belőle. Hidd el, nem fogsz!

Mi az, amivel én már többször is, folyamatosan kerestem pénzt az interneten?

Ahogy az ismereteim bővültek, mert folyamatosan olvastam és képeztem magam, egyre komolyabb lehetőségeket próbáltam ki. Készítettem infóterméket, részt vettem partner programokban (affiliate) és ahogy szinte mindenki, aki pénzt akar keresni az interneten, én is összetalálkoztam különböző MLM-ekkel.

Én azt mondom, hogy e fenti három lehetőséggel valóban lehet igazi pénzt keresni az interneten és ezek közül kell az embernek a neki leginkább szimpatikus változatba belevágnia. Én kerestem már pénzt mind a három módszerrel. Kipróbáltam mindegyiket és sikerült. Több kevesebb sikerrel, de mindegyik működött, vagy működik. Azt tudni kell, hogy azt nem lehet elsőre mindenkiről kijelenteni, hogy neki is menne. Az infótermékek készítéséhez tudni és szeretni kell írni. Erőltetni ugyanis ezt nem lehet szerintem. Van akinek nagy tudása van egy szakterületen, amire igény is lenne az interneten, de nem szeret, nem tud írni, ezért ezt a tudását nem tudja például egy e-book-ban továbbadni. Az ilyen beállítottságú embereknek a partner programok is nehezebben mehetnek, mert azért ott is szükséges egy-egy honlapon megjelenni. Bár itt már bőven elég lehet egy olyan blog egy minket érdeklő témában, ahol rendszeresen megírunk egy-egy rövid bejegyzést, ami egy-két fejezetet tartalmaz. De volt olyan blogom, ahol kimondottan csak 4-5 mondatokat írtam egy bejegyzésben és egy-két hónap alatt a google első találati oldalára került és folyamatosan hozta az oldalra a látogatókat.

 

Van akinek bejön az MLM, mert nagyon jól tud előben kommunikálni és új kapcsolatokat építeni. Van aki pont ezért nem szereti, mert zárkózott típus. Nekik viszont például remek lehet az online hálózatépítés, ahol kb. 80-90%-ban automatizálhatja az egész üzletét, hogy ne neki kelljen személyesen kommunikálni az üzletének építéséhez.

Szóval vannak megoldások bőven, amivel igazi pénzt lehet keresni az interneten. De legyünk óvatosak, hogy melyik lehetőségbe vágunk bele! Nem minden arany, ami fénylik! Ez a bejegyzés túl hosszú lenne, ha itt gyűjteném össze azokat a tényezőket, amivel kiszűrhetjük az átveréseket, vagy a nem működő dolgokat, ezért azt egy külön cikkben írom meg. Hamarosan jelentkezem vele!

Ha addig nem akarsz várni és személyesen kérnél segítséget tőlem, akkor vedd fel velem a kapcsolatot és a legjobb tudásom szerint igyekszem segíteni neked!

Kapcsolatba lépés