Van pár kedvenc íróm a network marketing területéről. Egyikük Big Al, más néven Tom Schreiter. Ő az egyike a nagy öregeknek, akinek lazasága és humora, könnyedebb olvasmánnyá teszi a szakkönyveit és úgy ad át nagyon jó üzletépítésii ötleteket, technikákat, hogy szinte észre sem veszi az ember, mert annyira logikusnak tűnik minden, amit mond.

Arra gondoltam, hogy ezentúl Big Al cimkével ellátott bejegyzésekben megosztom azokat a gondolatokat, amiket én érdekesnek és hasznosnak találtam tőle valamelyik könyvéből, vagy hírleveléből. Nem idegen tollakkal akarok ékeskedni, hanem segíteni másoknak a jó ötletekkel, praktikákkal.

Az első téma a hálózatépítőknél gyakran előforduló céges videókról szól.

Miért nem olyan hatékonyak a céges videók?

Sok hálózatépítő nem érti, hiszen a cégének remek videói vannak. Jogosan merül fel bennük, hogy miért nem csatlakoznak hozzá az emberek, ha elküldi nekik a honlapot, amin megnézhetik.

Belegondoltak vajon ők, hogy hány remek videó van az interneten? Rengeteg! Tonna számra vannak ilyenek!

A jelöltjeid hozzád akarnak csatlakozni és nem valami csodálatos céghez, vagy lehetőséghez. A videók csak pixelek halmaza a képernyőn, míg te egy valós személy vagy. Ha valakinek csak egy videót küldünk, azt sejteti, hogy lusták vagyunk. Azt érezheti, hogy csak egy szám nekünk. Úgy érezheti, hogy nem elég értékes számunkra ahhoz, hogy rá szánjunk az időnkből. Beszélhetnénk erről még nagyon sokat, de valójában miért is olyan nehéz sok üzletépítőnek a személyes kapcsolatba lépés? Mert nem akarnak időt szánni arra, hogy megtanulják mit is kell mondani. Inkább egy eszközt akarnak, ami minden munkát megcsinál helyettük.

Akkor tehát a céges videók rosszak? Nem.

Kiválóak tanulásra. Nagyszerűen lehet őket használni AZUTÁN, hogy a jelölt csatlakozott hozzánk. Így már nem egy szkeptikus fogja megnézni, aki a hibákat keresi benne, vagy azt, hogy miért ne csatlakozzon.