Van olyan, hogy stresszmentes munka?

A munkahelyemen jelenleg a szokásos munkák és megrendelések mellett még december végén „befutott” egy nagyon sürgős projekt. Egy nagyon fontos megrendelőnknek kell egy gyártási hibából eredő problémáját nagyon gyorsan megoldani, extrém rövid idő alatt, különben nem tudják ők sem időre elkészíteni a termékeiket az ő vevőiknek.

Mi történik ilyenkor? Minden új projektet fel kell építeni, be kell vezetni és megfelelően dokumentálni kell. A dolgozókat be kell tanítani, amihez új munkautasítást kell készíteni a megrendelő által kért munka elvégzéséhez úgy, hogy a lehető legkevesebb hibalehetőség legyen benne. El kell kezdeni a munkát és mivel egy új folyamatról van szó, az elején minden egyes mozzanatot figyelni és kontorollálni kell, hogy az elmélet megfelelően működik-e a gyakorlatban. Ilyenkor mindig kiderül, hogy ezt-azt még módosítani kell. Ez a dokumentációk frissítését jelenti, amit jóvá kell hagyatni a vevővel.

Mindezt meg kellett még az ünnepek előtt valósítani és egy jelentős mennyiségű kiszállítást is teljesítenünk kellett. Azt hiszem tovább nem is részletezem, bár ezt még meg tudnám fűszerezni azzal, hogy telefonkonferenciák és állandó e-mailezések tarkították a mindennapjaimat. Illetve kellemes meglepetésként egyszercsak bejelentette a vevő, hogy el is jön egy „gyárlátogatásra”, hogy ellenőrizze a folyamatot. Pedig igazából pont ez az, amit ilyenkor az ember egyáltalán nem kíván, mert tipikusan az a helyzet áll be, hogy nem tudunk dolgozni miattuk, holott egyfolytában azért tartanak nyomás alatt, hogy minél gyorsabban menjen a munka.

Közben mindig történik olyan, hogy bár kioktattam a dolgozókat, megmutattam mit és hogyan kell csinálni, mégis mikor már önállóan csinálja, menet közben módosít rajta, vagy lustaságból, vagy mert nem értette jól, vagy mert nem érdekli annyira és a felelőség mégis rajtam áll.

Munkahelyi stressz fokozódik

Nos, ez az állapot, ha hetekig tart, akkor igen fárasztó tud lenni. Ez is az volt, de szép lassan beállt a dolog. Már épp ügyesen lavíroztunk a határidők és előírta darabszámok között, amikor január elején jött az újabb infó. Most egy másik nagy megrendelőnek akadt sürgősen orvosolandó problémája, mégpedig ha lehet, akkor tegnapra. Ráadásul ahogy az előzőnél, itt is giga darabszámú munkáról van szó. Ilyenkor az embernek már nem őszinte a mosolya. Az extrém terhelés mellé bejön mégegy extrém. Nem sorolom újra, csak annyit tennék hozzá, hogy a fenti szokásos dolgok mellé még bejött egy berendezés meghibásoodás, ami nélkül nem lehet végezni a munkát. Ráadásul egy olyan készüléké, amit konkrétan azért vettünk, mert ezt az új munkát csak ezzel lehet végezni. Meg is rendeltük és másnap tönkre is ment….

Még jó, hogy közben mindig meg tudtam inni a stresszoldó kávémat, különben igencsak feszült lettem volna és úgy a döntéseket is helytelenül hozhatja meg az ember. Köszi DXN a ganodermás kávéért! De tényleg! 🙂 Viccet félretéve, tényleg ajánlom az ilyen munkát végzőknek is a DXN kávéit, mert magamon tapasztaltam mennyit számit egy stresszes helyzetben, ha a tisztán gondolkodást blokkolja az állandó feszültség. A ganoderma adaptogén gyógynövény. Erről itt lehet olvasni. Itt meg az én tapasztalatom.

A stresszmentes munka

Stresszmentes munka

És ezen a ponton jött egy olyan szombat, amikor világossá vált bennem valami. Teljesen tiszta lett a kép. Egy olyan előadásra mentem el, ahol a DXN-es vállalkozásommal – amit másodállásban végzek – kapcsolatban adtak át sok információt.

Rájöttem, hogy amit a másodállásomban szinte hobbiként végeztem munkát, mennyivel jobb lenne főállásban végezni. Nem is tisztán az anyagiak miatt, hanem mert világossá vált, hogy

  • a DXN-es network marketingben nincsenek stresszes munkák
  • nincsenek frusztráló határidők
  • nincs olyan helyzet, ahol szorongatna a „kevés idő alatt sok munkát kell végezni” állapot. Tipikusan a túlórás időszakok egy munkahelyen
  • nem mennek tönkre berendezések, készülékek, amitől mondjuk leállna a termelés
  • nincsenek tőlem független tényezők, amik hátráltatják a munkám és amire nincs befolyásom
  • nem kell mások munkályáért nekem vállalnom a felelőséget
  • nem rángathatnak be túlórázni, mert a cég helyzete megkívánja
  • és az egyik legfontosabb, hogy nincs benne kockázat, nem veszíthet pénzt az ember

Menedzseri fizetés bárkinek?

Szóval mindent összevetve megállapítottam, hogy sokkal, de sokkal nyugisabb munka a network marketing, mint egy menedzser, vagy főnök munkája.

Pedig milyen sokan irígykednek a menedzser, vagy a fizetésére. De az igazság az, hogy nem kell menedzsernek lenni ahhoz, hogy többet keressünk. Sőt! Igazából kitartó, rendszeres és stresszmentes munkával idővel többet kereshetünk egy menedzsernél, vagy főnöknél is, akkor is, ha „csak” buszsofőrök vagyunk.

Ha érdekel, hogy hogyan lehetséges ez, vedd fel velem a kapcsolatot! A legegyszerűbb, ha kéred az információt főoldalon, de nyugodtan meg is kereshetsz a jobb oldalon található elérhetőségeimen!

Nincs stressz! Nincs feszültség! Saját tempó!
Gyere te is!